CÉLJAINK

Hitvallásunk szerint Magyarországon a politikai kultúra megújításra szorul.
A rendszerváltás megadta egy sikeres és boldog jövő ígéretét. Magyarország azonban a 2010-es évek végére egy XX. században ragadt, a fejlődésben és a technológia innovációk terén a modern államoktól jelentősen elmaradó országgá vált.
 Egy olyan országgá, ahol nem azok lesznek sikeresek, akik tehetségesek vagy keményen dolgoznak céljaikért, hanem akik kiszolgálják az uralkodó politikai elitet. A magyar nép emiatt hitét vesztette a politikában és politikusokban, a közügyek iránt érdektelenné vált, nem szól bele a mindennapjait is érintő kérdésekbe.

 

A Momentum Mozgalom által alapított Indítsuk Be Magyarországot alapítvány célja, hogy aktívan közreműködjön egy modern, innovatív, XXI. századi demokrácia megteremtésében, ahol mindannyian kezdeményező módon, egymással együttműködve dolgozunk egy sikeres Magyarországért. Álmunk egy olyan ország, mely világviszonylatban is élen jár a tudományos életben, melyben minden állampolgár számára biztosított a megélhetés és a közügy nem felesleges teher, hanem mindennapjaink része. Ez a vízió azonban csak a politikai kultúra folyamatos fejlesztésén keresztül valósulhat meg.

 

Egy modern demokratikus állam működéséhez, tudatos állampolgárokra van szükség, így az Indítsuk Be Magyarországot alapítvány tevékenységében kiemelt hangsúlyt fektet az ismeretterjesztésre és a polgári nevelésre, oktatási programok támogatásával, konferenciák szervezével, illetve könyvek, kiadványok terjesztésével. Kiemelten támogatott tevékenységi területeknek tekintjük tudományos kutatásokat, az innovációt és technológiai fejlődést, valamint az állampolgári alapismeretek oktatását és terjesztését. Céljaink elérése érdekében együttműködünk olyan magánszemélyekkel, civilekkel és egyéb alapítványokkal, melyek egyetértenek velünk hitvallásunkban.

 

Hisszük, hogy van remény, hogy országunk
csatlakozzon a modern államok körébe.

 

Indítsuk be Magyarországot!  

 

Impresszum

Copyright 2019 ©  Indítsuk Be Magyarországot Alapítvány Minden jog fenntartva